Normal_copyright_stockfreeimages_dokter_huisarts

Dit jaar scoren 51 zorginstellingen boven het branchegemiddelde van een 7,0 in de zorg. Hiervan maakt de top 3 kans op een award. Tijdens het Beste Werkgevers Event op 4 oktober maken Effectory en Intermediair de winnaar bekend. Dit meldt Effectory, dat innovatief medewerkersonderzoek verricht.

De top 3 genomineerden voor Beste Werkgevers in de zorg zijn inmiddels bekendgemaakt door Effectory. Op alfabetische volgorde zijn dit Buurtzorg Nederland, Frankelandgroep in Vlaardingen en Stichting Sint Jozefoord (nabij Den Bosch).

Dit jaar hebben Effectory en Intermediair voor de zestiende keer het Beste Werkgeversonderzoek uitgevoerd, om een objectief oordeel te vellen over werkgeverschap in Nederland. Aan het onderzoek deden 318 organisaties mee. Op 4 oktober worden de winnaars van de Beste Werkgevers Awards 2016 feestelijk bekendgemaakt in Theater Amsterdam aan het IJ. Naast de branchewinnaars, zoals de beste zorginstelling, komen ook de hoogst scorende profit- en non-profitorganisaties in het zonnetje te staan.

De eindklassering van de organisaties is gebaseerd op het oordeel van hun eigen medewerkers. In het onderzoek beantwoordden zij onder andere zes vragen, die samen de Beste Werkgevers Score bepalen. Deze score is het gemiddelde van de verschillende thema's zoals mate van trots op de organisatie, waardering voor de prestaties van medewerkers, en tevredenheid over de werkzaamheden.

Door: Redactie Nationale Zorggids