Normal_ontslag_weglopen_wandelen

Zorggroep Pantein in Boxmeer moet 10 miljoen euro bezuinigen. Om dit mogelijk te maken worden maximaal 156 medewerkers gedwongen ontslagen. Dat meldt de Gelderlander. 

Begin april stond Pantein voor dezelfde uitdaging, maar wilde zo min mogelijk mensen boventallig verklaren. De organisatie wilde de bedrijfskosten verlagen door de organisatie te vereenvoudigen. Toch moesten er 170 banen in het management en de ondersteuning verdwijnen. Het is echter niet gelukt om het aantal boventalligen tot een minimum te beperken. “Mogelijk worden het er nog wat minder dan 156, omdat personeel nog de gelegenheid heeft op enkele interne vacatures te solliciteren. Maar dit aantal is echt nodig om de kostenbesparing mogelijk te maken”, zegt een woordvoerder van de organisatie.

Volgens vakbond NU’91 heeft Pantein zich nauwelijks ingespannen om het personeel naar een nieuwe baan te begeleiden. Bestuurder Peer Meesters vindt dat de organisatie de medewerkers heeft misleid door te praten over 'het aantal boventalligen tot een minimum te beperken', want in die context zou het gaan om enkele tientallen ontslagen, niet om ruim honderdvijftig. 

Door: Redactie Nationale Zorggids