Logo_sp

Om te weten te komen in welke mate de marktwerking invloed heeft op de kwaliteit van de zorg, start de SP met een onderzoek onder ziekenhuisverpleegkundigen. SP-Kamerleden Renske Leijten en Henk van Gerven willen weten hoe de verpleegkundigen omgaan met de gevolgen van marktwerking, bureaucratie en arbeidsomstandigheden. Dit meldt Zorgvisie.

“De zorg is flink op zijn kop gezet door dit kabinet”, zo zegt Van Gerven. Hij wil van de verpleegkundigen weten of zij nog wel de zorg kunnen leveren die zij willen, en wat de gevolgen van marktwerking zijn voor de werkdruk in ziekenhuizen. Ziekenhuisverpleegkundigen weten precies wat er speelt in de Nederlandse ziekenhuizen en kunnen waardevolle informatie verschaffen over de kwaliteit van de zorg op dit moment. “De vrouwen en mannen die het werk doen, weten het beste hoe de vlag erbij hangt”, aldus Renske Leijten.

De twee SP-Kamerleden roepen ziekenhuisverpleegkundigen op om deel te nemen aan de enquête die door de politieke partij wordt uitgevoerd. Deze enquête is te vinden op de website van SP.

Door: Redactie Nationale Zorggids