Normal_notities__papieren__administratie__boekhouding__rapporten

De Vereniging voor Fysiotherapie & Wetenschap gaat onderzoeken wat de daadwerkelijke administratieve lasten zijn voor fysiotherapeuten. Hierbij wordt onder andere gekeken naar de hoeveelheid administratie ten opzichte van de praktijkgrootte, de contractering en welke taken de meeste administratieve lasten hebben. Voor het onderzoek worden praktijkeigenaren gevraagd om een waardering per zorgverzekeraar te geven. Dat meldt KNGF.

De conclusies van het onderzoek moeten inzicht geven in de hoeveelheid uren dat een praktijk gemiddeld kwijt is aan administratie. De politiek heeft daardoor beter inzicht in de lasten binnen de fysiotherapie. De Vereniging voor Fysiotherapie en Wetenschap kan hierdoor ook de discussie omtrent de tarieven voor fysiotherapeuten ondersteunen. De uitkomsten van het onderzoek kunnen bovendien gebruikt worden in de lobby en worden ingebracht bij de werkgroep Administratieve Lasten Paramedie.

De vereniging roept alle praktijkeigenaren op om mee te doen aan het onderzoek door de vragenlijst op de website van Fysiotherapie & Wetenschap in te vullen. De vragenlijst is beschikbaar tot donderdag 1 september. 

Door: Redactie Nationale Zorggids