Normal_amc_academisch_medisch_centrum_amsterdam__2_

Vanaf 1 januari 2017 zal Marcel Levi, bestuursvoorzitter van het AMC te Amsterdam,  plaatsnemen als bestuursvoorzitter van University College London Hospitals, een samenwerkingsverband van vijf academische ziekenhuizen in het Verenigd Koninkrijk. Momenteel zit het AMC middenin een fusie met het VUmc. Dat meldt het Financieele Dagblad.

Sinds 2010 is Levi in dienst bij het AMC als bestuursvoorzitter, daarnaast is hij geregeld actief op de ziekenhuisvloer als internist. Hij speelde een actieve rol in de fusieplannen van het AMC en VUmc. Het vertrek van de bestuursvoorzitter heeft geen verdere gevolgen voor de geplande fusie. “De basis van de bestuurlijke fusie is inmiddels stevig gelegd en naar verwachting zullen rond de komende jaarwisseling de laatste grote stappen aanstaande zijn, of al zijn genomen”, zo staat op de website van het AMC. De raad van toezicht gaat op zoek naar een opvolger voor Levi.

Levi vertelt in een interview met EenVandaag dat zijn toekomstige baan hem fantastisch lijkt en een nieuwe wending geeft aan zijn carrière. Een ideale combinatie voor hem zou zijn: leidinggeven, wetenschap en patiëntenzorg. University College London Hospitals staat voor enkele uitdagingen, waaronder betere  samenwerking met andere ziekenhuizen, verbeteringen op het gebied van kwaliteit en automatisering. “Allemaal dingen waarvan ik denk: dat is heel interessant om mijn tanden in te zetten”, aldus Levi.

Door: Redactie Nationale Zorggids