Normal_thuiszorg_bejaarde_oudere

Deze zomer zijn honderden studenten aan het werk in een woonzorgcentrum of in de thuiszorg. Zij nemen het werk over van huishoudelijke hulpen die op vakantie zijn of worden ingezet ter ondersteuning van de verzorgenden. Dat meldt Tubantia.

Zo zijn er bij Carint Reggeland 375 vakantiemedewerkers aan het werk, waar ze aanvullende diensten verlenen in verpleeghuizen of vrijwilligers en mantelzorgers vervangen die nu op vakantie zijn. “Het werk van de verzorgenden en verpleegkundigen die met vakantie zijn, wordt zoveel mogelijk overgenomen door collega’s die extra diensten draaien in de vakantie. De vakantiewerkers zorgen voor de extra ondersteuning”, zegt Anna Hampsink van Carint Reggeland.

Hampsink vindt het werk van de vakantiewerkers waardevol, want het zijn extra handen aan het bed. Zo houdt de zorginstelling ook tijdens de zomermaanden voldoende handen, ondanks de bezuinigingen op de zorg. CarintReggeland heeft veel personeel moeten ontslaan dat zich bezighield met andere taken dan de zorg.

Ook bij BTK Zorg wordt veel werk overgenomen door vakantiewerkers. Een groot deel van de bijna duizend medewerkers is op vakantie. Maar dat werk kan worden overgenomen door ruim honderd vakantiewerkers. BTK Zorg neemt het liefst jonge mensen aan die het werk al eerder hebben gedaan. Teamleiders bekijken vooraf of iemand voldoende ervaring heeft. Vakantiewerkers verdienen iets meer dan het minimumloon. 

Door: Redactie Nationale Zorggids