Normal_man-zakenman-pak

De oud-directeur van Stichting ALS die geld naar zijn privérekening heeft doorgesluisd, wordt door de rechter vervolgd. De 62-jarige man gaf eerder al aan RTL Nieuws toe dat hij tijdens zijn werk voor de stichting in financiële problemen kwam en daarom geld heeft verduisterd. Ook een andere stichting zag ruim 140.000 euro verdwijnen in de zakken van de man. Dit meldt Parool.

Een accountant van Stichting ALS heeft het doorsluizen van het geld ontdekt en trok aan de bel. Het ging om een bedrag van in totaal 177.000 euro. Deze geldsom is uiteindelijk meer dan aanvankelijk werd gedacht. De oud-directeur gaf aan dat hij het totale bedrag had terugbetaald aan de stichting. Vermoedelijk heeft hij dit terugbetaald met geld dat hij van Stichting Vrienden van de Rudolf Steiner Kliniek had verduisterd. De man was penningmeester bij deze stichting.

Volgens Justitie heeft de man een valse verklaring afgelegd over het verdwenen geld van Stichting Vrienden van de Rudolf Steiner Kliniek. De oud-penningmeester zei dat het geld als een lening is verstrekt, terwijl dat niet het geval is. Hij zou bij deze stichting in totaal 143.000 euro naar zijn privérekening hebben overgemaakt.

Op 30 augustus moet de oud-directeur zich melden bij de rechtbank in Haarlem. Hij wordt vervolgd voor valsheid in geschrifte en verduistering. De advocaat van de man doet geen uitspraak totdat de zitting voorbij is.

Door: Redactie Nationale Zorggids