Normal_hacken__typen__computer__it__ict

Van 2 tot en met 7 oktober 2016 organiseert de gemeente Den Haag een hackathon. Deze hackathon  heeft als doel de ouderenzorg te verbeteren. Ouderen moeten toegang hebben tot de juiste ondersteuning zodat zij zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Met creatieve ict-oplossingen hopen de deelnemers hieraan hun bijdrage te kunnen leveren. Dat meldt de gemeente Den Haag. 

De gemeente wil toegankelijke, betaalbare en goede zorg voor ouderen. Zorgprofessionals die werken met ouderen, ict’ers en hulpverleners worden opgeroepen om hun bijdrage te leveren. De focus ligt op huidige en toekomstige ICT-oplossingen die het welzijn van zelfstandig wonende ouderen kunnen vergroten. Op basis van bestaande en nieuwe uitdagingen in de ouderenzorg en het ouderenwelzijn gaan drie interdisciplinaire teams van vijf hackers tijdens een innovatieweek oplossingen ontwikkelen. De deadline voor hulpverleners, zorgprofessionals en ict’ers voor het aanleveren van uitdagingen en problemen is 5 september. Zes uitdagingen of problemen komen op de shortlist te staan.

Door de vergrijzing van de bevolking wordt de zorg voor ouderen een steeds belangrijker onderwerp in Nederland. De gemeente Den Haag wil bijdragen aan toegankelijke, betaalbare en goede hulp en ondersteuning voor alle ouderen. Uitgangspunt daarbij is dat ouderen regie houden en zelf verantwoordelijk blijven voor hun leven. Deze ambitie leidt tot verschillende uitdagingen (en kansen) voor de nabije toekomst. De gemeente organiseert een hackathon om een aantal van die uitdagingen aan te gaan en deze om te zetten in concrete oplossingen.

De hackathon is onderdeel van een samenwerkingsverband dat de gemeente Den Haag is aangegaan met India. Kennis en ervaringen worden uitgewisseld, onder andere in het thema zorg. Er sluit tijdens de innovatieweek dus ook een aantal hackers uit India aan. De voertaal tijdens de hackathon is om die reden zoveel mogelijk in het Engels. 

Door: Redactie Nationale Zorggids