Logo_sociaal_werker_van_het_jaar

De verkiezing voor Sociaal Werker van het Jaar is weer gestart. Sociaal werkers kunnen van 1 september tot en met 1 december 2016 worden aangemeld via de website van Zorg + Welzijn. Uit alle aanmeldingen worden drie mensen genomineerd. De winnaar wordt bekendgemaakt op de Dag van de Sociaal Werker op 15 maart 2017. Dat meldt Zorg + Welzijn.

Van de drie genomineerden maakt de organisatie fimpjes. Deze staan de gehele maand februari online, zodat iedereen kan stemmen. Naast het online stemmen, kiest ook een vakjury, samen met bezoekers van de Dag van de Sociaal Werker, een winnaar. De Sociaal Werker van het Jaar mag zich een jaar lang ambassadeur van het vak noemen en doet lezingen, houdt gastcolleges en participeert in debatten. Ook krijgt de winnaar geld dat uitgegeven kan worden aan een project in de wijk en mag deze een scholingsactiviteit naar keuze uitkiezen. De verkiezing is een initiatief van diverse sociale partners en wordt uitgevoerd door arbeidsmarktorganisatie FCB en Zorg + Welzijn.

Collega’s, leidinggevenden, iemand uit het professioneel netwerk, wethouders of cliënten mogen een sociaal werker die onder de CAO Welzijn valt voordragen. De sociaal werker moet onder andere kansen hebben gegrepen vanuit de veranderingen binnen de sector, is vernieuwend, levert meerwaarde en zet diverse competenties in om zijn of haar doelen te bereiken. Een sociaal werker aanmelden kan via het online aanmeldformulier van Zorg + Welzijn. 

De vakjury bepaalt voor 50 procent wie de winnaar wordt. Daarin zitten onder meer de bestuursvoorzitter Sociaal Werk Nederland, de Sociaal Werker van het Jaar 2015, een bestuurder van FNV Zorg en Welzijn  en een bestuurder van CNV Zorg en Welzijn.