Logo_anbos-schoonheidsspecialist-logo

Schoonheidsspecialisten in Nederland dreigen gezamenlijk tot 58 miljoen euro economische schade te lijden wanneer minister Schippers van Volksgezondheid haar voorgenomen wetswijziging rondom IPL/Laserbehandelingen doorvoert. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van brancheorganisatie ANBOS voor schoonheidsverzorging. Dit meldt ANBOS.

De becijferde schade loopt zo hoog op door een combinatie van omzetverlies, afschrijvingskosten en doorlopende leasecontracten. Voorzitter Kees Hoogendijk van ANBOS: "Het kan niet zo zijn dat de voorgenomen wetswijziging rondom IPL/Laser veel schoonheidsspecialisten in de problemen brengt. Ik roep minister Schippers op tot hernieuwd overleg met de sector om te voorkomen dat een grote groep kleine ondernemers de deur moet sluiten".

Dit voorjaar maakte minister Schippers van Volksgezondheid bekend dat het gebruik van dergelijke laserapparaten voortaan alleen uitgevoerd mag worden door artsen en bevoegde zorgverleners. De wetswijziging verbiedt schoonheidsspecialisten om zelfstandig behandelingen uit te voeren met een APL/Laser. ANBOS vindt het beleid van de minister goed, maar pleit er wel voor dat de financiële consequenties er niet voor zorgen dat kleinere schoonheidssalons hun deuren moeten sluiten.

Door: Redactie Nationale Zorggids