Logo_logo_buurtzorg

Ambtenaren van het ministerie van Volksgezondheid hebben thuiszorgorganisatie Buurtzorg tips gegeven over de overname van TSN. Deze tips gingen met name over het verkopen van de doorstart aan de buitenwereld. Dat meldt NRC.

Niet alleen stuurden de ambtenaren tips over een eventuele aanpak, ook leverde het ministerie teksten aan voor het overnamevoorstel. Opvallend is het voorstel om TSN Thuiszorg boekhoudkundig zo aan te passen dat het papier geen winst had, terwijl Buurtzorg zelf wel winst verwachtte. “Dit kan de indruk wekken dat het winstmarge betreft, terwijl de post, als wij het goed begrijpen, bedoeld is om onzekerheden te kunnen opvangen. Optisch zou je ervoor kunnen kiezen om een regel ‘post onvoorzien’ in te voegen en het resultaat op 0 te zetten”, zo luidde één van de adviezen.

Het ministerie van Volksgezondheid zegt puur vanuit het belang van de medewerkers en cliënten te hebben gehandeld. Voor staatssecretaris Van Rijn was Buurtzorg de ideale overnamekandidaat, omdat het een goede reputatie had en het medewerkers goede voorwaarden kon bieden.

Branchorganisatie BTN startte de Wob-procedure omtrent de overname van TSN, hierin staan de adviezen van het ministerie. De brancheorganisatie kan nog geen reactie geven, omdat de procedure nog niet is afgerond, niet alle informatie is binnen. Zodra alles rond is, kan BTN een beeld vormen en reageren op de berichtgeving. 

Door: Redactie Nationale Zorggids