Logo_mantelzorg_awards

Iedereen die voor een dierbare zorgt kan sinds 1 oktober degene die mantelzorg voor hem of haar mogelijk maakt, nomineren voor de Mantelzorg Awards 2016. Bijvoorbeeld een vriend, een fijne gemeenteambtenaar of zorgverlener. Waar overheidsinstanties, zorgorganisaties en werkgevers mantelzorg juist mogelijk zouden moeten maken, zijn ze met hun regels en bureaucratie een grote belemmering voor mensen die voor hun naasten willen zorgen. Dat meldt Stichting Waardevolle Mantelzorg.

Van de meest aansprekende nominaties worden filmpjes gemaakt. De zeven winnaars mogen in januari 2017 hun prijs in ontvangst nemen tijdens een informele ontmoeting met staatssecretaris Van Rijn van het ministerie van Volksgezondheid.

De campagne ‘Mantelzorg? We kunnen het!’ van Stichting Waardevolle Mantelzorg is gestart met de vraag: ‘Wie maakt voor jou mantelzorg mogelijk?’ Regels en bureaucratie kunnen een grote belemmering zijn voor mensen die voor hun naasten willen zorgen.

Stichting Waardevolle Mantelzorg roept met de Mantelzorg Awards op tot het benutten van eigen kracht. Laten zien dat het ook anders kan, met aansprekende voorbeelden waarin mantelzorgers vertellen waardoor ze zich wel geholpen voelen. 

Door: Redactie Nationale Zorggids