Logo_fd-alliade

Vier voormalig medewerksters van Zorggroep Alliade stappen naar de rechter omdat zij bij hun ontslag nooit een ontslagbrief zouden hebben gekregen. De brieven zouden aangetekend zijn verstuurd naar de vier verzorgsters, maar zij zeggen nooit iets te hebben ontvangen. Dat meldt de Leeuwarder Courant.

De vier vrouwen zijn ontslagen tijdens een grootschalige reorganisatie bij Alliade. Tientallen andere werden tevens gedwongen ontslagen. Dat de vier voormalig verzorgsters hun ontslagbrief niet hebben ontvangen kan de zorggroep zich niet voorstellen. “Dit heeft ons volkomen verrast. We zijn ervan overtuigd dat we dit zorgvuldig hebben gedaan”, zegt een woordvoerder van de organisatie. Volgens Alliade zijn de brieven verstuurd door een koerier, maar één van de vrouwen stelt dat een familielid van een werkneemster dit heeft gedaan.

Volgens de krant is één van de vier gedupeerde vrouwen de klokkenluider die haar vermoedens van belangenverstrengeling bij de zorggroep intern onder de aandacht bracht.

Door: Redactie Nationale Zorggids