Logo_ehfcn

Nza-bestuurder René Jansen is vorige week vrijdag benoemd tot voorzitter van het Europese netwerk voor de aanpak van zorgfraude en corruptie. Het European Healthcare Fraud and Corruption Network (EHFCN) koos hem eerder dit jaar als vice-voorzitter van de organisatie. In het netwerk delen leden ervaringen, inzichten en informatie over het tegengaan van verspilling, corruptie en fraude in de zorg. Dat meldt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

“We willen de actieve bijdragen van de leden vergroten zodat we nog meer van elkaar leren over een effectieve aanpak van fraude. Burgers in Europa verdienen een financieel integere zorgsector”, zegt Jansen. De komende tijd wordt met name aandacht besteed aan het versteken van het netwerk en het uitbreiden van het aantal leden.

EHFCN bestaat al meer dan tien jaar. In het netwerk zijn verzekeraars, toezichthouders, opsporingsdiensten en ministeries uit veertien Europese landen vertegenwoordigd. Tijdens de extra algemene ledenvergadering op 14 oktober is Jansen verkozen tot voorzitter. De vergadering vond plaats in Londen. 

Door: Redactie Nationale Zorggids