Normal_verpleegkunde_zorgpersoneel_arend_jan_8541

De spoedeisende hulp (SEH) van het Franciscus Gasthuis & Vlietland op locatie Vlietland in Schiedam moet ‘s nachts sluiten. Er is een dusdanig tekort aan SEH-verpleegkundigen dat het onmogelijk is om de SEH-afdelingen op beide locaties open te houden. Dat meldt Nursing.

Per 1 november is de SEH-afdeling in Schiedam ‘s nachts gesloten. De sluiting is tijdelijk. Zodra er meer personeel inzetbaar is, gaat de afdeling weer open. “Op dit moment spannen wij ons nog steeds in om nieuw personeel te werven voor de spoedeisende hulp. De gehele regio kampt echter met grote personele krapte op het gebied van spoedeisende hulp”, zo staat op de website van de Franciscus ziekenhuizen. Ook op landelijk niveau is het tekort zo nijpend dat het Capaciteitsorgaan heeft besloten de landelijke opleidingscapaciteit voor SEH-IC-CCU-verpleegkundigen drastisch te verhogen.

De GHOR, de ambulancedienst en huisartsen zijn geïnformeerd over de maatregelen. Kinderen kunnen nog wel 24 uur per dag, zeven dagen per week terecht in het Franciscus Vlietland.

Door: Redactie Nationale Zorggids