Logo_logolaurens

Lid raad van bestuur van zorginstelling Laurens Joke van Lonkhuijzen-Hoekstra zal niet langer werkzaam zijn bij de stichting die zorg levert aan ouderen. De raad van toezicht van Laurens vond dat zij en interim-bestuurder Vincent Maas niet de optimale combinatie vormden om de instelling uit zwaar weer te halen. Er wordt nu gezocht naar een interim-lid om de functie van Lonkhuijzen uit te voeren. Dit meldt Skipr.

Laurens kende een zware tijd nadat meerdere locaties van de zorginstelling genoemd werden in de zwarte lijst voor verpleeghuiszorg van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Sinds de zomer zijn al meerdere bestuurders opgestapt. Dit was in het geval van voormalig bestuurder Ids Thepass te wijten aan de vermelding op de zwarte lijst voor verpleeghuisinstellingen. De financiële problemen van de instelling speelden een rol bij het vertrek van financieel bestuurder Marc Scholten. Joke van Lonkhuijzen was sinds afgelopen september werkzaam bij de instelling. Zij heeft ervaring als bestuurder in de gezondheidszorg en heeft een achtergrond als zorgprofessional.

In een reactie laat Laurens weten dat er hard gewerkt moet worden om de instelling weer tot een gezond bedrijf te maken. Daarvoor is een optimale teamsamenstelling aan de top nodig. De raad van toezicht heeft besloten dat de huidige combinatie van Van Lonkhuijzen en interim-bestuurder Vincent Maas niet aan die verwachting voldoet. Er wordt op dit moment gezocht naar een nieuw interim-lid voor de raad van bestuur.

Door: Redactie Nationale Zorggids