Logo_de_friesland_zorgverzekeraar_logo

Brenda van Haarst, directeur Zorg van de Friesland Zorgverzekeraar, heeft haar vertrek aangekondigd. Aanleiding hiervoor zijn de problemen die de zorgverzekeraar heeft met de Sionsberg in Dokkum. Afgelopen zomer zegde deze het contract op met de drie eigenaren van het ziekenhuis. Dat meldt de Leeuwarder Courant. 

Van Haarst was lid van het managementteam en opereerde onder de twee bestuurders. De Friesland Zorgverzekeraar bevestigt haar vertrek en geeft toe dat zij niet op één lijn zat met bestuurders Bert van der Hoek en Steven Hofenk.

Nadat de zorgverzekeraar het contract stopzette, volgde een biedingenstrijd. Met DC Klinieken en Cardiologie Centra Nederland (CCN), die de poliklinieken in de Sionsberg beheren, aan de ene kant. En aan de andere kant eigenaar ZuidOostZorg, samen met Kwadrant Groep, GGZ Friesland, Medisch Centrum Leeuwarden en Nij Smellinghe. Volgens bronnen was Van Haarst betrokken bij het plan van ZuidOostZorg. De Friesland Zorgverzekeraar trok echter al snel naar DC Klinieken en CNN toe, omdat zij aanzienlijke investeringen hebben gedaan in het ziekenhuis. Bovendien krijgen zij de steun van de medisch specialisten.

De zorgverzekeraar heeft voor nu alleen een driejarig contract afgesproken met DC Klinieken en CCN, zodat de poliklinische zorg voortgezet kan worden. Over het anderhalvelijnscentrum van ZuidOostZorg is op dit moment nog niets duidelijk. 

Door: Redactie Nationale Zorggids