Logo_logo_nationaal_ouderenfonds

Het Nationaal Ouderenfonds benoemt per 1 januari 2017 drie nieuwe leden voor haar Raad van Toezicht. De nieuwe RvT-leden zullen zich richten op de verdere uitbouw van de stichting die zich inzet voor eenzame en kwetsbare ouderen in Nederland. Mede door de groei van het Ouderenfonds en de eisen die aan goede doelen worden gesteld, gaat de stichting over van een bestuur naar een RvT. Dat meldt het Nationaal Ouderenfonds. 

De nieuwe leden zijn Wouter Kolff (burgemeester van de gemeente Veenendaal), Franck Erkens (verantwoordelijk voor Corporate communicatie van APG-Groep) en Marlies Sikken (directeur Wind & Site, Nuon/Vattenfall). Het Nationaal Ouderenfonds is verheugd met de benoeming van het drietal. Met deze nieuwgevormde RvT is het Ouderenfonds ook de komende jaren in staat om een structurele bijdrage te leveren aan de kwaliteit van leven van ouderen.

De RvT bestaat per 1 januari 2017, naast de boven genoemde nieuwe leden, uit voorzitter Focko Dorhout Mees, Roy Rempe en Leo Wildeman. De leden van de RvT zullen hun werkzaamheden onbezoldigd vervullen.

Vanwege aflopende termijnen treden drie bestuursleden af, te weten Jannet van Zadelhoff-Hortulanus, Nicoline van den Broek- Laman Trip en Bart Kosten. Zij hebben zich als bestuursleden jarenlang ingezet voor kwetsbare ouderen in Nederland. 

Door: Redactie Nationale Zorggids