Logo_logo_actiz

Gerton Heyne is per 21 november 2016 de nieuwe interim-directeur van ActiZ, de branchevereniging van zorgorganisaties. Heyne volgt hiermee Jan de Vries op en geeft het stokje volgend jaar door aan de nieuwe directeur. De tijdelijke waarnemer was eerder al 12,5 jaar bestuurder van een ggz-organisatie en was onderdeel van het bestuur van GGZ Nederland. Dit meldt ActiZ

Guus van Montfort, voorzitter van ActiZ, is erg blij met de nieuwe directeur. “We kunnen nu verder gaan bouwen aan een vernieuwing en modernisering van de vereniging. De ouderenzorg zal ook in de komende tijden een zeer belangrijk maatschappelijk thema zijn, waar wij een grote verantwoordelijkheid in hebben.”        

Over het werk bij ActiZ zegt Gerton Heyne: “2016 is voor de branche en voor ActiZ een heftig jaar geweest. Discussies over kwaliteit en bekostiging van zorg gingen hand in hand en trokken veel media-aandacht, niet altijd in positieve zin. Daar omheen speelde het debat over koers en organisatie van de vereniging. Als interim-directeur ben ik verantwoordelijk voor de uitwerking van een nieuwe organisatie die de inbreng van leden beter borgt en de kennis en vaardigheden van ActiZ-medewerkers optimaal benut. Het is zaak om weer verbinding te realiseren, zowel intern als naar organisaties die betrokken zijn bij de zorg die onze lidorganisaties leveren; verzekeraars, het ministerie van Volksgezondheid, gemeenten, beroepsverenigingen en vooral ook met cliënten- en ouderenorganisaties. Ik denk dat zowel mijn ervaring als zorgbestuurder als bestuurder van een branchevereniging daarbij goed van pas komen. Ik zet mij van harte in om op deze manier de komst van een nieuwe directeur voor te bereiden, die naar verwachting medio 2017 in functie zal zijn”.

Door: Redactie Nationale Zorggids