Normal_hart_gezondheid_zorg

Hartpatiënten die de reguliere begeleiding in het ziekenhuis afgerond hebben, kunnen voortaan toch extra hulp krijgen in de sportschool. Cardiologen van de Heartlife Kliniek in Utrecht zullen de patiënt langer dan gebruikelijk ondersteunen bij het sporten en het ontwikkelen van een gezonde leefstijl. Dat meldt Telegraaf. 

Wie twee maanden na een hartaanval geen begeleiding meer krijgt vanuit het ziekenhuis, staat er alleen voor. Voor de meeste patiënten is het lastig om te blijven sporten, omdat zij niet weten hoeveel hun hart nog aankan. Ook op het gebied van voeding en psychologisch herstel zou er nog meer begeleiding gegeven kunnen worden. Daarom hebben cardioloog dr. Janneke Wittekoek en leefstijlcoach Sanne Bernhart besloten om een jaar lang leefstijlbegeleiding te geven aan de patiënten.

Hoewel er meerdere instanties zijn die leefstijlcoaching aanbieden, is er maar bij weinig sprake van medisch-specialistische achtervang. “Terwijl daaraan bij de patiënten wel behoefte is.” Volgens Wittekoek zit de patiënt nog vol vragen over de gevolgen van hart- en of vaatproblemen. Het is voor hartpatiënten belangrijk om in beweging te blijven en plezier te krijgen in een gezonde leefstijl.

Door: Redactie Nationale Zorggids