Normal_man-zakenman-pak

De Rotterdamse instelling voor ouderenzorg Humanitas moet van de rechtbank ex-bestuurder Rob van Damme een flinke ontslagpremie betalen. De zorginstelling presteert al jaren matig en kent financiële problemen die Van Damme niet kon verhelpen. De ex-directeur vocht zijn ontslag aan maar krijgt niet het bedrag dat hij oorspronkelijk eiste van Humanitas. Dit meldt RTL Nieuws op basis van eigen onderzoek. 

Begin juli werd Van Damme ontslagen als directeur van de zorginstelling. Hij zou niet in staat zijn gebleken om de problemen van Humanitas op te lossen. De rechtbank oordeelde dat Humanitas daarmee in haar recht stond om de man te ontslaan, hoewel hij niet verantwoordelijk werd bevonden voor het ontstaan van de problemen bij zijn werkgever. De zorgverlening was niet goed en ook waren er financiële problemen. De instelling kwam daarom onder toezicht te staan van de Inspectie van de Gezondheidszorg (IGZ) en het Centraal Fonds Volkshuisvesting.

Van Damme moet volgens de rechter tot eind januari loondoorbetaling ontvangen. Dat komt neer op zo’n 87.000 euro, vanaf het moment dat hij ontslagen is. Ook moet de man een transitievergoeding krijgen van bijna 145.000 euro. Humanitas is in totaal bijna een kwart miljoen euro kwijt aan het vertrek van de ex-directeur. De zorginstelling doet op dit moment geen uitspraken over de zaak. Ook is niet bekend of Rob van Damme in hoger beroep gaat. Hij heeft een ontslagvergoeding van 4 ton geëist, maar deze viel in de rechtszaak aanzienlijk lager uit.

Door: Redactie Nationale Zorggids