Normal_stethoscoop__computer__toetsenbord__informatie__medisch

Als eerste mbo-instelling biedt het Gezondheidszorg College van ROC Midden Nederland in samenwerking met MOOCFactory een Massive Open Online Course (MOOC) aan. De MOOC 'Future Care Future Professional' gaat op 1 december van start en loopt tot 1 januari 2017. Elke week staat er een ontwikkeling in de zorg centraal met daarbij de vraag; wat betekent dat voor de (toekomstige) zorgprofessional. Dat meldt ROC Midden Nederland.

De huidige ontwikkelingen in de zorg betekenen veel voor hoe (toekomstige) zorgprofessionals werken. Binnen de MOOC delen de deelnemers ervaringen rondom drie belangrijke ontwikkelingen in de zorg. Ook verrijken de deelnemers elkaar met ideeën over hoe ze als zorgprofessional duurzaam up-to-date blijven in de veranderende zorg.

De MOOC bestaat uit vier levels: introductie, zorgtechnologie, zorgen voor naar zorgen dat en ketenzorg. Bij elk level worden verschillende bronnen aangeboden, zoals artikelen en filmpjes. Bij elke bron staat een discussievraag geformuleerd. Via deze vragen gaan de deelnemers met elkaar in discussie.

De MOOC Future Care, Future Professional is bedoeld voor zorgprofessionals, studenten, docenten en vertegenwoordigers van ziekenhuizen, instellingen en patiëntenverenigingen. De cursus wordt gefaciliteerd door twee medewerkers van het Gezondheidszorg College: Kim Geurtjes (Blendit Coach) en Helvine de Graaf (docent verpleegkunde). 

Door: Redactie Nationale Zorggids