Normal_apotheek

Het ziet er naar uit dat apothekers in dienstverband vanaf 1 januari 2017 een nieuwe cao hebben. Werkgeversorganisatie VZA en werknemersorganisatie LAD zijn in principe akkoord met de tweede cao voor apothekers die nu op tafel ligt. Salarisverhoging is onderdeel van het nieuwe document. Dit meldt Skipr.

Apothekers in dienstverband krijgen een structurele salarisverhoging van 2 procent, dat ingaat op 1 januari 2017. Ook ontvangen zij een eenmalige uitkering van 1 procent. Dit is onderdeel van de onderhandelde voorwaarden voor de nieuwe cao. Naast de loonsverhoging zijn ook afspraken gemaakt om regelmatig overleg te voeren met Beroepsvereniging Pensioenfonds Openbare Apothekers (BPOA) die de pensioenen van de apothekers uitkeert.

Werkgevers moeten het volgens de nieuwe cao mogelijk maken voor apothekers om bijscholing te volgen. Apothekers in dienstverband moeten daarvoor in zowel tijd als geld worden gecompenseerd. Dit verbetert de kennis en vaardigheden van de medewerkers. Er is een bepaald bedrag voor functie-gebonden declaraties vastgesteld van 3.255 euro per werknemer. Hiervan kan onder andere bijscholing bekostigd worden. Ook herregistratie en lidmaatschapskosten kunnen uit dit potje worden betaald.

Een ander onderdeel uit de nieuwe cao is de veiligheid op de werkvloer. Daarom worden de Arbeidsomstandigheden en de Arbocatalogus van de Cao Apotheken gekoppeld en gemoderniseerd. Dit moet er voor zorgen dat apothekers veiliger en gezond kunnen werken. Deze nieuwe regels gelden voor alle apothekers in dienst bij een VZA-aangesloten werkgever.

Door: Redactie Nationale Zorggids