Normal_arrestatie_politie_justitie_dief_handboeien

De recherche Zorgfraude van de Inspectie SZW heeft vier verdachten aangehouden in een onderzoek naar fraude met persoonsgebonden budgetten (pgb’s). In totaal worden zes verdachten ervan verdacht dat ze valsheid in geschrifte en oplichting hebben gepleegd. De verdachten komen uit het oosten van het land. Dat meldt de inspectie.

De verdachten werken voor een stichting uit de provincie Overijssel die kwetsbare jongeren met een geestelijke beperking huisvest en zorg levert. Er wordt door de stichting pgb-geld aangevraagd bij het zorgkantoor. Het vermoeden is dat door de Stichting minder zorg werd gegeven dan gefactureerd en verantwoord. Ook zouden zorgvormen zijn gefactureerd en verantwoord, die in werkelijkheid niet zijn verleend. Zo zou er bijvoorbeeld zorg zijn gedeclareerd terwijl de cliënten in het buitenland verbleven. Daarnaast zouden onjuiste verantwoordingsformulieren aan het zorgkantoor zijn aangeleverd. De verdachten zijn leidinggevenden bij de stichting.

Het onderzoek startte na een aangifte door een zorgverzekeraar. De Inspectie SZW richt het onderzoek op de periode augustus 2010 tot en met heden. Het vermoedelijke nadeel is voorwerp van onderzoek.

Door: Redactie Nationale Zorggids