Logo_logo_fnv_zorg_en_welzijn

FNV Zorg & Welzijn en FNV Senioren zetten gisteren de medewerkers en de bewoners van zorgorganisatie Laurens in Rotterdam in het zonnetje. Na maandenlange acties tegen de ingrijpende reorganisatie die Laurens voerde ten koste van de medewerkers cliënten en bewoners, zijn nu afspraken gemaakt die de race naar beneden keren. Dat meldt FNV.

Zo komen er meer echte banen en vaste contracten, wordt er geïnvesteerd in scholing en komt een bezettingstool. Verder zijn er afspraken gemaakt over verlichting van de administratielast van medewerkers. Het personeel is nu aan zet om de plannen en resultaten te beoordelen. Als dank voor de niet aflatende inspanningen van de medewerkers deelde FNV op diverse Laurenslocaties in Rotterdam taartjes uit en werden bewoners getrakteerd op handmassages.

FNV Zorg & Welzijn werkte tijdens de acties nauw samen met FNV Senioren. Zij maken zich zorgen over de kwaliteit van zorg en het welzijn van de cliënten van Laurens. Frits Hartman, lid van bestuur FNV Senioren in Rotterdam-Rijnmond: “Wij zijn blij met de afspraken die werkgever Laurens met FNV heeft gemaakt, maar we blijven alert op de kwaliteit in de zorg in deze instelling. Nu moeten de afspraken zich ook vertalen in betere zorg.”

Zorginstelling Laurens staat onder verscherpt toezicht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg, omdat er te weinig personeel is om de minimale kwaliteit van zorg te leveren. Laurens behoort tot de elf slecht presterende zorginstellingen van Nederland. De afgelopen maanden voerden FNV Zorg & Welzijn met het personeel en FNV Senioren actie tegen de teloorgang van de kwaliteit van zorg door de bezuiniging op onder andere personeelskosten.

Door: Redactie Nationale Zorggids