Normal_rechtszaak_hamer_rechtbank1

De officier van justitie heeft vorige week een celstraf van vijftien maanden, waarvan zes voorwaardelijk, geëist tegen een seksverslaafde arts. Volgens het Openbaar Ministerie kan hem de dood van een 35-jarige Zweed worden verweten, omdat ze samen waren betrokken bij een sadomasochistisch seksspel inclusief drugs. Dat meldt Skipr.

De twee mannen waren tijdens hun seksspel onder de invloed van methamfetamine. Volgens deskundigen in de rechtbank kan de drug hebben bijgedragen aan de dood van de Zweedse man. Of de handelingen die tijdens de seks werden uitgevoerd invloed hadden op zijn dood, durven ze niet vast te stellen. De gebeurtenis vond plaats in het huis van de arts.

Volgens het OM had de arts beter moeten weten. De drug was niet getest en de Zweed kreeg een te hoge concentratie methamfetamine binnen. De officier van justitie verwijt het de arts niet op de hoge dosering te hebben gelet. Omdat de man al negen maanden in voorarrest heeft gezeten, hoeft hij van het OM de resterende maanden niet meer in de gevangenis door te brengen. Behandeling voor zijn seksverslaving is wel nodig, vindt het OM. 

Door: Redactie Nationale Zorggids