Logo_fnv_logo

Vakbond FNV heeft een brandbrief geschreven aan staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid. In de brief uit de vakbond zijn zorgen over de ontwikkeling van de bezettingsnorm in verpleeghuizen, waar de FNV niet bij is betrokken. Begin deze maand zei Van Rijn echter toe de bonden te betrekken bij het traject. In het huidige concept van het Kwaliteitsinstituut van Zorginstituut Nederland staat onvoldoende aangegeven wat de verhouding van het personeel en het aantal bewoners moet zijn. Dat meldt Zorgvisie.

Voordat de conceptleidraad - die onlangs werd ingediend bij de Tweede Kamer – zijn definitieve vorm krijgt, wil FNV betrokken worden bij de opzet ervan. “Er is haast bij omdat we iedere dag weer horen van mensen die met veel te weinig collega’s staan in verpleeg- en verzorgingshuizen”, zegt Maureen van der Pligt, bestuurder van FNV Zorg.

De enquête op de website van de vakbond over werkdruk en bezetting is inmiddels door 2.500 mensen ingevuld. Hieruit bleek al eerder dat de onderbezetting in verpleeghuizen niet van tijdelijke aard is. 

Door: Redactie Nationale Zorggids