Normal_rechtszaak_hamer_rechtbank2

Een verpleegkundige die via Whatsapp contact onderhield met een elfjarige ex-patiënt mag definitief niet meer met kinderen werken. Dat oordeelt het Centraal Tuchtcollege in hoger beroep, zo meldt Nursing.

Het Regionaal Tuchtcollege in Groningen deed diezelfde uitspraak vorig jaar al, maar daar was de verpleegkundige het niet mee eens. Hij ging daarom in hoger beroep. Het Centraal Tuchtcollege heeft het beroep verworpen. Hiermee blijft de opgelegde maatregel van ontzegging van de bevoegdheid als verpleegkundige gehandhaafd.

De man werkte sinds 2001 in een ziekenhuis in Noord-Nederland, waar hij werkzaam was als kinder- en neonatologieverpleegkundige. De elfjarige patiënt waarmee hij een Whatsapp-relatie onderhield ontmoette hij in 2014. Zij nam zelf het initiatief door een brief bij hem achter te laten met daarop haar telefoonnummer. Twee dagen lang hadden zij contact met elkaar, totdat de ouders van het elfjarige meisje erachter kwamen. Zij deden een melding bij het ziekenhuis die vervolgens de Inspectie voor de Gezondheidszorg inschakelde. Het ziekenhuis beëindigde het contract met de verpleegkundige per direct. Het Centraal Tuchtcollege spreekt van grensoverschrijdend handelen. 

Door: Redactie Nationale Zorggids