Logo_fnv_logo

De Groningse gemeenteraad bespreekt aanstaande woensdag, 1 februari, een zwartboek over de thuiszorg in Groningen. Zorgmedewerkers vertellen dan de raadsleden over de problemen die zij tegenkomen rondom het falende thuiszorgbeleid in Groningen. Dat meldt FNV.

FNV-bestuurder Maureen van der Pligt: “Er is veel mis met de thuiszorg in Groningen. De FNV heeft de afgelopen periode namens tientallen zorgbehoevenden bezwaar gemaakt tegen het korten op hun thuiszorg. Al deze mensen hebben er weer uren bijgekregen. Dit geeft overduidelijk aan dat het beleid van wethouder Schroor faalt. Dit blijkt ook heel helder uit het zwartboek dat zorgmedewerkers samen met ons hebben gemaakt.”

In de raadsvergadering van 1 februari wordt ook een tevredenheidsonderzoek over de Wet Maatschappelijke Ondersteuning besproken. Een onderzoek in opdracht van wethouder Schroor en uitgevoerd door het eigen onderzoeksbureau van de gemeente. FNV Zorg & Welzijn heeft grote twijfels over de resultaten van dit onderzoek. De vakbond wordt hierin gesteund door dr. Wendy Koolhaas, die namens de FNV, dit onderzoek bestudeerd heeft. Ook de twijfels over dit onderzoek worden woensdag door de zorgmedewerkers gedeeld met de raadscommissie.

Door: Redactie Nationale Zorggids