Logo_fd-alliade

Veertig ex-medewerkers van Zorggroep Alliade lopen een groot deel van hun ontslagvergoeding mis. Alliade bood de ontslagen werknemers doorbetaling van het salaris aan, maar komt daar nu op terug. Driekwart van de uitbetaalde salarissen in 2016 wordt van de ontslagvergoeding afgetrokken. Dat meldt de Telegraaf. 

“Het gaat om vele duizenden euro’s per persoon. Sommige mensen werken er twintig jaar en krijgen nu nog maar een ontslagvergoeding van twee maandsalarissen mee”, zegt adviseur Frits Knol die vijf ex-medewerkers vertegenwoordigd.

Ook de vakbonden zijn boos. Waar NU’91 de situatie onacceptabel vindt, hebben CNV en FNV ingestemd met de korting. Ze vinden het ‘niet chic’, maar zien in dat ze er niets tegen kunnen doen. Ondertussen zoekt adviseur Frits Knol uit of de rechter de zogenoemde korting nog kan afwijzen.

Op de website van Zorggroep Alliade staat dat het zich aan de afspraken heeft gehouden. Salariskosten die zijn uitbetaald voor de afgesproken periode mogen in mindering worden gebracht op de transitievergoeding, zolang de uiteindelijk vergoeding minimaal uit twee maandsalarissen bestaat. De zorggroep zegt zich te hebben gehouden aan de afspraken die in het Sociaal Plan staan.

“Dus niemand van de betrokken medewerkers ontvangt minder dan wat in deze aanvulling Sociaal Plan is afgesproken. Wel zijn er mensen die er op vooruit gaan door de invoering van de transitievergoeding en meer ontvangen dan bij de wachtgeldregeling het geval was geweest”, aldus Alliade. 

Door: Redactie Nationale Zorggids