Normal_ambulance_2

Ambulancezorg Nederland introduceert binnen drie jaar een nieuw tenue voor ambulancepersoneel. Van de huidige kleuren geel en blauw wordt afscheid genomen, en daarvoor in de plaats komt een combinatie van wit, blauw, zilvergrijs en rood. Ambulancemedewerkers worden nu nog te veel verward met bijvoorbeeld wegwerkers. Dat meldt NU.nl.

“Het ambulancepersoneel wil zich beter kunnen onderscheiden. Onze mensen moeten direct herkenbaar zijn, zeker in de urgente situaties waarin zij regelmatig snel moeten handelen”, zegt Nadiene Toby, woordvoerder van Ambulancezorg Nederland. Waar tevens naar wordt gekeken is de draagbaarheid. Ambulancepersoneel klaagde de afgelopen jaren steeds vaker over het comfort van de kleding.

Naast een hesje met fluorescerende strepen, wordt er misschien ook een hesje van steekwerend materiaal gemaakt. Dit hesje kan het ambulancepersoneel aantrekken in mogelijk gevaarlijke situaties. Het eerste ontwerp voor het nieuwe tenue is afgerond, waarschijnlijk wordt er in de loop van dit jaar een presentatie gehouden van de eerste ontwerpen. 

Door: Redactie Nationale Zorggids