Normal_reanimatie_dummie_ehbo

Onder tijdsdruk de juist EHBO-handeling uitvoeren; dat is het doel van de escaperoom in het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp. Het ziekenhuis wil dat alle medewerkers EHBO kunnen en bouwde daarom als eerste ziekenhuis van Nederland een escaperoom, als alternatief voor de standaard cursus. Wie in de kamer opgesloten zit, komt er pas uit als alle raadsels, vragen en handelingen goed worden uitgevoerd. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Het idee is een afgeleide van alle Escape Hunts die overal in het land tevoorschijn komen. Vaak worden deze hunts gebruikt voor teambuilding en tijdens feestjes. Samenwerken, rustig blijven en logisch nadenken zijn de sleutels tot succes.

In het Spaarne Gasthuis komen de medewerkers (het ziekenhuis heeft in totaal 4.200 medewerkers) in de gesloten kamer allerlei hints tegen. Ook moeten ze vragen over gevaarlijke stoffen, reanimatie en het ontruimingsplan kunnen beantwoorden. Tevens is er een ‘patiënt’ in de waarbij een diagnose gesteld moet worden. Als de deelnemers, vier per keer, alles goed hebben, krijgen ze een code. Deze code gebruiken ze om binnen een half uur buiten te komen. 

Door: Redactie Nationale Zorggids