Normal_verpleegkunde_zorgpersoneel_

In Groningen en Drenthe neemt de vraag naar verpleegkundigen, verzorgenden en thuiszorgmedewerkers toe. Werkgevers zijn vooral op zoek naar hoger opgeleiden, zo blijkt uit onderzoek van ZorgpleinNoord naar de arbeidsmarkt in Noord-Nederland. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Hoewel de werkgelegenheid in de zorg de afgelopen jaren wel groeide, zijn er het afgelopen halfjaar aanzienlijk meer vacatures bijgekomen, ziet ZorgpleinNoord. Tussen 2008 en 2013 waren er maandelijks maximaal vierhonderd openstaande zorgvacatures in Groningen, Friesland in Denthe. Vorig jaar waren er meer dan zeshonderd vacatures per maand te vinden. Vooral de vraag verpleegkundigen, verzorgenden en thuiszorgmedewerkers is toegenomen. Maar ook werkgevers in de geestelijke gezondheidszorg (ggz), gehandicaptenzorg en jeugdzorg zijn op zoek naar nieuw personeel.

Het lijkt er volgens ZorgpleinNoord op dat werkgevers bezig zijn met een inhaalslag. Na de transitie in 2015 bleven ze voorzichtig en keken ze de kat uit de boom. Nu dat niet meer hoeft, stijgt het aantal vacatures. ZorgpleinNoord verwacht dat de vraag naar zorgpersoneel de komende jaren blijft toenemen. In 2020 vreest het zelfs voor een tekort aan functies. 

Door: Redactie Nationale Zorggids