Normal_euro_geld_betalen__7_

Een voormalig directeur van een zorgverzekeraar krijgt bij haar vertrek een vergoeding van 226.000 euro, een ruime overschrijding van het bedrag dat de Wet Normering Topinkomens toestaat. De vrouw en de zorgverzekeraar kwamen in november overeen dat zij als directeur zou aftreden, maar de zes maanden erop werkzaam bleef bij de zorgverzekeraar binnen een andere functie. Aankomende juni krijgt zij de premie. Dat meldt RTL Nieuws.

De Wet Normering Topinkomens (WNT) is in 2013 in werking gesteld. Deze wet houdt in dat bestuurders en directeuren van (semi)publieke instellingen een maximale ontslagvergoeding van 75.000 euro mogen ontvangen. De voormalig directeur en de zorgverzekeraar stapten daarom eerst naar de rechter. Daar bleek dat de vrouw bij haar ontslag ook recht heeft op een transitievergoeding. Bedrijven mogen een maximale transitievergoeding van 75.000 euro, of een jaarsalaris uitkeren. Zodoende werd de totale vergoeding voor de vrouw aanzienlijk hoger.

Onbekend is om welke zorgverzekeraar het exact gaat. RTL Nieuws heeft wel kunnen vaststellen dat het om een organisatie met enkele miljoenen verzekerden gaat. 

Door: Redactie Nationale Zorggids