Open dag Ommelander Ziekenhuis

Op zaterdag 18 maart, tijdens de Nationale Week van Zorg en Welzijn, opent het Ommelander Ziekenhuis haar deuren tijdens de open dag. Een operatiekamer van binnen bekijken, ontdekken hoe een CT-scan verloopt of uitleg krijgen over de afdeling Intensive Care? Ook in haar locaties in Delfzijl en Winschoten zijn geïnteresseerden tussen 10.00 en 15.00 uur van harte welkom. Ook kunnen mensen zich opgeven voor een rondleiding in de nieuwbouw in Scheemda. Dit meldt het Ommelander Ziekenhuis.  

Op beide locaties doen diverse afdelingen mee. Zo wordt er op de afdeling Intensive Care (locatie Lucas) een IC-bed ingericht voor bezoekers. In groepjes kunnen bezoekers om het halfuur de IC-afdeling bezoeken, waar IC-verpleegkundigen (of de intensivist) de bewaking en de behandelkamers laten zien. Verder kan er een kijkje genomen worden in een scopiekamer (locatie Delfzicht). Dit is de ruimte waar darmonderzoeken plaatsvinden. Ook staat er een ambulance voor de ingang van locatie Lucas, waarbinnen men een kijkje kan nemen en uitleg door ambulancemedewerkers wordt gegeven.

Het laboratorium Certe doet ook mee, waar bezoekers testjes kunnen laten doen. Ook kunnen de afdelingen Nucleaire Geneeskunde, Urologie, Dermatologie, Radiologie, Chirurgie, Orthopedie, de Spoedeisende Hulp, de huisartsenposten, de operatiekamers, de kraamafdeling, de longafdeling en nog veel meer bezocht worden.

Kinderen kunnen hun pop, beer of andere knuffel meenemen naar het poppenspreekuur op de kinderpolikliniek in Winschoten. De knuffel wordt door de poppendokter onderzocht, behandeld, gewogen en gemeten. Verder is er gelegenheid om op locatie Lucas een couveuse te bekijken. In Delfzijl en Winschoten zijn ook clowns aanwezig die ballonnen in elkaar knutselen die kinderen mee naar huis mogen nemen.

Door: Redactie Nationale Zorggids