Normal_fiets__e-bike

Thuiszorgmedewerkers van Livio en Zorggroep Manna hebben acht maanden lang huisbezoeken gedaan op een e-bike. De thuiszorgorganisaties wilden middels een pilot bekijken of de parkeer- en benzinekosten zouden dalen als medewerkers meer per elektronische fiets zouden doen. De pilot blijkt succesvol, want de auto werd een stuk minder gebruikt. Dat meldt Twente Mobiel. 

Tussen november 2015 en juni 2016 gebruikte 69 procent van de deelnemende thuiszorgmedewerkers de e-bike voor 75 procent van de bezoeken. De 55 medewerkers en de organisaties zijn enthousiast. “Als medewerkers de e-fiets gebruiken in plaats van de auto, scheelt ons dat tijd en kosten. Bovendien zijn onze medewerkers fitter en wordt ons werk duurzamer”, zegt een manager P&O bij Livio. Medewerkers voelden zich gezonder en bovendien is het gebruik van de e-bike goedkoper, milieuvriendelijker en gemakkelijker dan de auto.

Gedurende de periode van acht maanden (november 2015 – juni 2016) gebruikte 69 procent van de deelnemers de e-bike voor 75 procent van de bezoeken. Livio en Zorggroep Manna gaan hun arbeidsvoorwaarden aanpassen op de succesvolle pilot, zo wordt er gekeken naar de parkeerkosten, kilometervergoeding en reiskostendeclaraties. 

Door: Redactie Nationale Zorggids