Logo_tegenlicht

Kijkers van het televisieprogramma Tegenlicht van de VPRO hebben Linda Terpstra, bestuurder van expertise- en behandelcentrum Fier, verkozen tot Uitdager & Aanpakker. Meer dan 2.500 mensen stemden op haar omdat zij geïnteresseerd zijn in haar ideeën over vernieuwing, ontwikkeling en innovatie in de zorg. Hierover vertelt zij meer tijdens de Tegenlicht Verkiezings Meet Up op woensdag 15 maart aanstaande, meldt Fier.

Samen met Anke van Dijke vorm Terpstra de Raad van Bestuur van Fier. De organisatie helpt slachtoffers, getuigen en plegers van geweld bij het geweld dat plaatsvindt in relationele sferen. Hierbij valt te denken aan geweld tussen ouders en kinderen, partners of verliefde jongeren. Fier zet zich in tegen huiselijk geweld, kindermishandeling, eergerelateerd geweld en bij mensenhandel of loverboyproblematiek.

“De transitie en transformatie bieden kansen. Maar we moeten ons altijd blijven afvragen of een kind en een gezin daadwerkelijk beter worden van wat we doen. Daar moeten we alles voor inzetten, ook als dat betekent dat we integraal over de maatschappelijke velden moeten heen werken”, aldus Terpstra. Volgens haar gaat het om effectieve zorg dat een holistische, integrale en sectoroverschrijdende aanpak nodig heeft. 

Door: Redactie Nationale Zorggids