Normal_therapie__psychiater__psychiatrie__psychotherapie__therapeut

Op dinsdag 28 en woensdag 29 maart draaien 1.200 psychiaters weer een zondagsdienst. Dit doen zij voor de derde maal uit protest tegen de pensioenregeling. Instellingen weigeren het werkgeversdeel van de pensioenpremie terug te geven. Psychiaters voelen zich hierdoor niet serieus genomen, omdat andere werkgevers in de zorg dit wel doen. Dat meldt werknemersorganisatie FBZ.

Na de laatste actiedag in januari stuurden FBZ, de LAD en de Federatie Medisch Specialisten een uitnodiging naar GGZ Nederland om samen op bestuurlijk niveau om de tafel te zitten. GGZ Nederland heeft deze uitnodiging echter niet aangenomen, zegt FBZ.

“Onbegrijpelijk en ook hoogst ongebruikelijk. Wij hebben echt alles geprobeerd om op een constructieve manier het gesprek aan te gaan. Nu GGZ Nederland dat weigert, kiezen we heel bewust voor een 48- in plaats van 24-uurs zondagsdienst, omdat psychiaters het meer dan zat zijn”, zegt FBZ-directeur Caroline van Brekel. Ze ziet dat enkele ggz-werkgevers steeds meer bereid zijn om mee te werken aan een oplossing. Waarom GGZ Nederland geen medewerking verleent en volhoudt dat er geen geld is om de pensioenmaatregel aan te passen snapt Van Brekel niet.

Op dinsdag 28 en woensdag 29 maart leggen de psychiaters twee dagen lang hun werk neer. Alle afspraken zijn geannuleerd, op de spoedafspraken na. 

Door: Redactie Nationale Zorggids