Normal_verpleegkunde_zorgpersoneel_

Met name vrouwen die werkzaam zijn in de zorg en het onderwijs staan op de wachtlijst voor een pijnbehandeling bij revalidatiecentrum Roessingh. De vijfhonderd patiënten die op de wachtlijst staan kampen met chronische pijn. Dat meldt Tubantia.

Dat het vooral vrouwen zijn afkomstig uit de zorg- en onderwijssector komt door de dubbeltaken die zij hebben, zegt Roessingh-bestuurder Marc van Gestel. “Het is niet omdat vrouwen gevoeliger zijn voor pijn. Het komt vooral omdat vrouwen heel veel dubbeltaken hebben. Bovendien zijn het van nature meer gevoelsmensen en piekeraars”, aldus Van Gestel. Volgens hem uit dat zich in spanning in de spieren wat uiteindelijk chronisch wordt.

Van Gestel ziet bovendien dat vrouwen in de zorg en het onderwijs langer doorgaan dan zou moeten, omdat ze minder vaak nee zeggen. De jarenlange wachtlijst hoopt Roessingh terug te dringen met een nieuwe behandelcentrum waar een kleiner team werkt aan de minder lastige gevallen. Roessingh hoopt hiermee de wachtlijst in ieder geval terug te dringen met een paar honderd patiënten.

Door: Redactie Nationale Zorggids