Normal_rss_entry-80330

Het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam heeft afscheid genomen van één van de twee ic-artsen die betrokken waren bij spanningen op de intensive care-afdeling. Dat heeft het ziekenhuis maandag laten weten. De spanningen ontstonden onder andere door een jonge intensivist die het ziekenhuis in oktober aannam. Hoewel de arts na een rechtszaak mocht blijven, is hij uiteindelijk toch weggegaan met een regeling. Dat melden ANP en NOS. 

Het lidmaatschap van de maatschap Medisch Specialisten van de arts is beëindigd. Met de andere intensivist is het ziekenhuis nog in gesprek.

Door de onenigheid stelde het ziekenhuis een onderzoek in. "Eind februari heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) een bezoek gebracht aan de Intensive Care afdeling om de afdeling door te lichten. Ze hebben gesproken met intensivisten, arts-assistenten, verpleegkundigen en het management. De IGZ constateert dat er daadkrachtig is ingegrepen en dat de zorg op orde is. Uiteraard kost het tijd om te bouwen aan een nieuw team, maar we hebben er vertrouwen in”, aldus Peter Langenbach, voorzitter raad van bestuur, maandag.

Door: ANP en Redactie Nationale Zorggids