Normal_zorg_studie_leerling_verpleging_verpleegkundige_student

Ziekenhuis De Tjongerschans in Heerenveen, Nieuw Unicum in Zandvoort, Verslavingszorg Noord Nederland in Groningen en Frankelandgroep uit Schiedam zijn de vier Nederlandse zorginstellingen die in 2016 het best scoorden op inzetbaarheid van medewerkers. Zij zijn de winnaars van de Vernet Health Ranking 2016, de jaarlijkse ranglijst van kennisnetwerk en onderzoeksbureau Vernet in Amsterdam van de verzuimprestaties onder zorginstellingen. Dat meldt Vernet. 

De Vernet Health Ranking geeft met een rapportcijfer weer hoe organisaties in de zorgsector presteren op het gebied van verzuim en inzetbaarheid. Dat gebeurt voor vier branches: ziekenhuizen, gehandicaptenzorg, geestelijke gezondheidszorg (ggz) en verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg. De berekening is gebaseerd op een aantal indicatoren, zoals het verzuimpercentage, de duur van het verzuim en de verzuimkosten per medewerker.

Vernet verzamelt en analyseert de verzuimcijfers van ruim zeventig procent van de zorginstellingen in Nederland. Uit de gezamenlijke cijfers blijkt dat het verzuim in de zorgsector in 2016 is gestegen naar 5,48 procent. Hiermee is het verzuim terug op het niveau van 2007. De voornaamste oorzaak ligt in het langdurig verzuim, dat is toegenomen van 3,22 procent in 2015 naar 3,42 procent in 2016. 

Door: Redactie Nationale Zorggids