Normal_antoni_van_leeuwenhoek_ziekenhuis

Het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis (AVL) heeft een groot tekort aan oncologieverpleegkundigen en start daarom een wervingscampagne om meer mensen aan te trekken. Er zijn vacatures die al zes maanden onvervuld blijven, terwijl het groeiende ziekenhuis steeds meer patiënten krijgt. Dit zet het huidige personeel behoorlijk onder druk. Dit meldt Nursing.

Via social media wordt de campagne onder het publiek verspreid. Met de hashtag #nietzonderjullie doen specialisten een oproep om te solliciteren bij het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis. Ook zijn er wekelijkse vlogs te bekijken die je een kijkje in het leven van een oncologieverpleegkundige geven. Dit moet de werkzoekende verpleegkundigen aansporen om te komen werken in het AVL.

Het AVL , onderdeel van het Nederlands Kanker Instituut, specialiseert zich in oncologische zorg. Het hoge niveau van deze zorg zou werkzoekende verpleegkundigen wel eens kunnen afschrikken. “Zij twijfelen of ze klaar zijn om te werken bij het AVL en besluiten daarom niet te solliciteren”, zegt Marien van der Meer, lid van de Raad van Bestuur. De wervingscampagne moet deze verpleegkundigen dan ook duidelijk maken dat er in het AVL ruimte is om te leren. Bovendien maken zij deel uit van een multidisciplinair team, waarbij er korte lijnen zijn tussen de verpleegkundigen en de specialisten.

Ieder jaar levert het AVL zo’n zestig nieuwe oncologieverpleegkundigen af. Dit aantal wordt verhoogd naar negentig verpleegkundigen, die komend jaar aan hun opleiding in het AVL beginnen. Dit is hard nodig om het huidige tekort op te vullen. Bovendien groeit het aantal patiënten in het ziekenhuis, wat leidt tot meer opnames en meer vraag naar gespecialiseerde verpleegkundigen.

Door: Redactie Nationale Zorggids