Normal_copyright_stockfreeimages_chirurg_arts_handschoenen

Laatstejaars geneeskundestudent Muhammed Al-Tamimi wil transgenderchirurg worden. De student aan de Vrije Universiteit volgt momenteel zijn laatste coschap op de afdeling plastische chirurgie, waar transgenderchirurgie onder valt. Al-Tamimi won in oktober 2016 de ECHO-award, een award die wordt uitgereikt aan excellent talent met een niet-westerse of vluchtelingenachtergrond. Dat meldt Metro. 

In een interview met Metro vertelt de geneeskundestudent over het onbegrip waar hij in het begin op stuitte en zijn islamitische achtergrond. Via social media kreeg hij af en toe negatieve reacties op zijn doel om transgenderchirurg te worden, maar daar besteedt Al-Tamimi geen aandacht meer aan. Zijn ouders zijn inmiddels erg trots op hem.

Al-Tamimi vindt dat mensen moeten beseffen dat transgenders het traject van een geslachtsverandering niet ingaan omdat ze het leuk vinden. “Het is een langdurig traject van ongeveer drie jaar die uit verschillende fasen bestaat; de diagnostiek, de hormonale behandeling en de operaties. Niet iets wat je zomaar even doet, dus”, aldus Al-Tamimi tegen Metro.

Door: Redactie Nationale Zorggids