Normal_erasmus-mc-rotterdam-web

Bestuursvoorzitter Ernst Kuipers van het Erasmus MC is deze week benoemd tot Zorgmanager van het Jaar. Hiervoor nam hij tijdens het Zorgvisie-congres Professioneel Bestuur de Excellence Award in ontvangst uit de handen van André Rouvoet van Zorgverzekeraars Nederland. Dat meldt het Erasmus MC. 

Kuipers wordt geprijst voor zijn vermogen om mensen en instellingen met elkaar te verbinden, want hierdoor wordt de zorg in Zuid-West Nederland, beter, efficiënter en veiliger, zegt het Erasmus. De bestuursvoorzitter ging onder andere een samenwerking aan met het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis voor een betere doorstroom van patiënten.

“De maatschappij vraagt van ons een efficiënte inzet van onze mensen en middelen. Dat betekent dat een Zeeuwse patiënt met een cva bij ons een innovatieve behandeling krijgt, waarbij de radioloog met een katheter het bloedstolsel uit de hersenen haalt. Als de patiënt vervolgens is gestabiliseerd, gaat hij in Zeeland verder revalideren”, legt Kuipers uit. Het Erasmus MC biedt volgens hem geen meerwaarde voor het revalidatietraject. 

De twee andere genonimeerden voor de prijs waren Peter Bennemeer, algemeen directeur van ziekenhuis Bernhoven en bestuursvoorzitter Rob Hoogma van gehandicaptenorganisatie Siza. 

Door: Redactie Nationale Zorggids