Normal_schermafbeelding_2017-04-18_om_10.34.56

Regionale werkgeversorganisaties hebben de handen ineen geslagen en het lespakket ‘Aan jou hebben we wat’ ontwikkeld voor leerlingen van het vmbo, havo en vwo. Het doel is om ze enthousiast te maken voor een loopbaan in Zorg en Welzijn en ze voor te bereiden op een goede beroepskeuze, want de sector Zorg en Welzijn verandert in rap tempo, meldt RegioPlus.

Het lespakket moet jongeren informeren, inspireren en interesseren voor de sector Zorg en Welzijn. Geen stoffige, saaie lessen, maar digitaal, interactief en fris. De jongeren kunnen bijvoorbeeld een poll invullen op hun mobiel met de vraag of ze over humor, lef, nieuwsgierigheid en creativiteit beschikken. Eigenschappen die goed van pas komen bij het werken in de sector Zorg en Welzijn.

Het gratis lespakket ‘Aan JOU hebben we wat’, is vanaf september beschikbaar voor alle middelbare scholen in Nederland en kan vanaf nu besteld worden via www.aanjouhebbenwewat.nl.  Er zijn twee lespakketten ontwikkeld: vmbo (einde 2e jaar) en havo/vwo (einde 3e jaar).

Door: Redactie Nationale Zorggids