Normal_computer

Wie op zoek is naar thuiszorg kan via de website zorglanner.nu een zzp’er vinden. Zz’pers in de thuiszorg krijgen op dit moment weinig kans om gevonden te worden en daar wil Zorgplanner verandering in brengen. Op de website staan vooralsnog allee thuiszorgprofessionals  uit de omgeving Rotterdam, de Drechtsteden en Zoetermeer, maar oprichter Joost Kamermans wil daar langzaamaan verandering in brengen. Dat meldt Zorgvisie.

“We merken dat vooral mensen die zorg zoeken voor iemand anders, een familielid of een naaste, op onze website terechtkomen. Het werkt eigenlijk heel simpel: iemand vult de postcode van de hulpbehoevende in, kiest het type zorg dat nodig is en krijgt een lijst te zien met zzp’ers die in die omgeving werken. Daarbij staat een telefoonnummer, zodat de cliënten zelf contact kunnen opnemen met de professional”, aldus Kamermans.

Het is niet alleen fijn voor de zzp’er dat hij of zij eindelijk gevonden wordt , maar het is ook van toegevoegde waarde voor de cliënt. Die kan op de website vinden hoe de zzp’er eruit ziet en wat zijn kwaliteiten zijn. Grote organisaties willen bovendien nog wel eens medewerkers omwisselen, waardoor de cliënt ineens iemand anders voor de deur heeft staan, maar dat gebeurt via dit platform niet. Op dit moment heeft Zorgplanner.nu tien professionals op de website staan. Kamermans wil pas uitbreiden als zich meerdere zzp’ers zich hebben gemeld voor een bepaald regio. Hij vindt het belangrijk dat de cliënt kan kiezen.

Door: Redactie Nationale Zorggids