Normal_hamer_rechtszaak

Een 37-jarige vrouw die ervan verdacht wordt een arts te hebben willen vermoorden, heeft in de rechtbank in Den Haag een celstraf van vier jaar met tbs tegen zich horen eisen. Het slachtoffer werkte als arts op een consultatiebureau in Zoetermeer en werd vorige zomer meerdere malen in haar gezicht en hoofd gestoken met een stiletto. Dit meldt Skipr. 

De dader zou de arts verantwoordelijk houden voor de autismeproblematiek van haar kind. Nog altijd ziet zij haar handelingen van die dag als rechtvaardig. Ze had eerder al meerdere keren gedreigd om de vrouw iets aan te doen. Tijdens de bewuste dag had de dader voldoende tijd om tot rust te komen en na te denken. Dat zij vervolgens toch besloot om de arts aan te vallen, ziet het Openbaar Ministerie (OM) als poging tot doodslag. Collega’s van de arts konden de aanval met de stiletto uiteindelijk stoppen.

De arts was niet aanwezig bij de behandeling van de zaak in de rechtszaal. Zij heeft nog altijd littekens in haar gezicht en is bang voor de 37-jarige moeder. Op 24 mei doet de rechtbank uitspraak in de zaak.

Door: Redactie Nationale Zorggids