Normal_martin_van_rijn_staatssecretaris_vws_pvda

Hoewel het nog niet officieel is bevestigd, hebben diverse bronnen gemeld dat demissionair staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid de nieuwe bestuursvoorzitter van het fusieziekenhuis Reinier Haga Groep wordt. Hij zou al diverse malen op gesprek zijn geweest. Het ziekenhuis wil hierover echter niets kwijt. Dat meldt NRC.

In 2013 fuseerden het HagaZiekenhuis en de Reinier de Graaf Groep. Zo ontstond de Reinier Haga Groep. In 2015 voegde het Langeland Ziekenhuis zich hieraan toe. Het fusieziekenhuis is al een tijdje op zoek naar een nieuwe bestuursvoorzitter en lijkt Van Rijn een geschikte kandidaat te vinden. Tenminste, dat zeggen ingewijden.

Indien dit inderdaad doorgang vindt, mag Van Rijn pas een contract ondertekenen als hij definitief minister af is. Hoewel niets bevestigd is, vertelt een woordvoerder van de nu demissionair staatssecretaris dat diverse partijen zich hebben gemeld voor de diensten van Van Rijn. “Over specifieke gevallen doet de staatssecretaris geen mededelingen. De staatssecretaris maakt geen afspraken voordat zijn huidige klus geklaard is”, aldus de woordvoerder. 

Door: Redactie Nationale Zorggids