Normal_bevruchting_ivf_invitro_fertilisatie_sperm-egg_sperma_wiki_-c_

De overleden vruchtbaarheidsarts Jan Karbaat was vader van zeker achttien donorkinderen. Het Fiom heeft de kinderen en hun ouders hiervan op de hoogte gesteld, zo laat de organisatie aan EenVandaag weten. Mogelijk zijn nog meer kinderen de biologische kinderen van de arts, want niet iedereen staat ingeschreven bij de dna-databank van Fiom. Dat meldt EenVandaag.

Op deze manier zijn namelijk de eerste donorkinderen verbonden aan de arts. In de dna-databank wordt het dna van kinderen vergeleken met die van donoren. Hier kwamen tot nu toe achttien  uit.

Op 2 juni aanstaande vindt een rechtszaak plaats waarin donorkinderen en hun ouders om opheldering te krijgen over de vermeende misstanden in MC Bijdorp, de kliniek van Karbaat. Zij willen weten of Karbaat inderdaad de biologische vader was van een grote groep donorkinderen. De arts kwam onlangs te overlijden. Nu is het zaak om via gebruiksvoorwerpen dna-materiaal af te nemen om zo een vergelijkingsonderzoek uit te voeren voor de 23 mogelijke afstammelingen. 

Door: Redactie Nationale Zorggids