Normal_martin_van_rijn_vws

Waar er in 2018 ruim 200 miljoen euro extra nodig is voor verpleeghuizen, zal dat bedrag in 2021 oplopen naar 2,1 miljard euro. Demissionair staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid heeft het Zorginstituut Nederland laten uitzoeken wat er nodig is voor beter verpleeghuiszorg, wat het berekende bedrag van het Zorginstituut juridisch bindend maakt. Deze bedragen lagen volgens velen niet in de lijn der verwachting. Er moet plotseling sneller geld en meer geld naar de ouderenzorg. Dat meldt de Telegraaf.

Diverse politieke partijen pleitten voor meer geld naar de verpleeeghuiszorg, echter op termijn. Er diende eerst uitgezocht te worden waarom het ene verpleeghuis meer geld opmaakt dan het andere en het opleiden van personeel zou ook niet van de ene op de andere dag gebeurd zijn. Naar verluidt reageerden de onderhandelende partijen geschokt op het nieuws. Inmiddels hebben de formatiepartijen afgesproken actie te ondernemen en dus te hervormen en bezuinigen. Onbekend is hoe hieraan invulling wordt gegeven.

“Gaan we nu straks ook juridisch vastleggen hoeveel leerlingen er maximaal in een klas mogen zitten en welk bedrag daar tegenover staat?”, vraagt men zich af.

Door: Redactie Nationale Zorggids